’t Komp@s biedt nieuwe vorm van onderwijs

De middenschool GO De Veerman in de Loystraat start op 1 september met een alternatieve vorm van onderwijs. Het methodeonderwijs focust op de leefwereld van de kinderen. Secundaire methodeschool ’t Kompas is het eerste dergelijke initiatief in onze regio.

Negen leerlingen van Leefschool ’t Veertje en één leerling uit het reguliere onderwijs maken de overstap naar dit nieuwe onderwijsaanbod. Vooral het doortrekken van de methodegerichte aanpak naar het secundair onderwijs in ’t Veertje ligt aan de basis van het project.

Nog niet ingeburgerd

Directrice Bea Van Gelderen is tevreden met die belangstelling. “Maar er is nog altijd plaats voor geïnteresseerden. Dit schooljaar werd er voor de startklas een maximum van vijftien leerlingen vooropgesteld. Methodeonderwijs is in het secundair onderwijs nog niet zo ingeburgerd als in het basisonderwijs.”

Voor de methodeklas werd een nieuw lokaal ingericht. “De smartborden, laptops, lees-, knutsel- en andere hoeken zijn geïnstalleerd. De verdere aankleding zal door de leerlingen zelf gebeuren in de loop van het schooljaar. Hun projecten, lesthema’s en planningen spelen daarbij een belangrijke rol. De leefwereld en belangstellingen van de kinderen vormen de basis van deze onderwijsvorm. ‘Kinderen die graag leren, leren beter’ is het uitgangspunt.”

’t Komp@s, GO De Veerman, Loystraat 70, 052-49.99.70

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio