Schepen gaat verkeersdrukte te lijf met gratis bussen

In Dendermonde kan iedereen vanaf 1 september gratis de bus nemen op zaterdagen en maandagen. Met dat initiatief wil mobiliteitsschepen Bart Van Malderen (sp.a) een deel van de verkeersdrukte richting centrum wegnemen.

“Onze stad wordt elke maandag overspoeld door vele duizenden marktgangers, omdat ons historisch stadscentrum dan ingepalmd is door een van de grootste markten van Vlaanderen. Ook op zaterdag is Dendermonde een echte winkelstad”, schetst Van Malderen. “Dit leidt regelmatig tot grote mobiliteitsproblemen, files en parkeerproblemen.”

Ticket vragen

Deze nieuwe regeling vervangt het gratis busvervoer voor kinderen jonger dan twaalf jaar. Na een grondige evaluatie bleek dat hierop de afgelopen jaren amper een beroep werd gedaan. Daarom besloot de stad de middelen anders aan te wenden.

“Vanaf 1 september kun je op maan- en zaterdagen een gratis ticket vragen aan de buschauffeur. Hiermee kun je dan gratis binnen de grenzen van de stad reizen. Je mag wel niet vergeten zo’n ticket te vragen, want zonder blijf je ook op deze dagen een zwartrijder. We hopen hiermee een alternatief te bieden voor het drukke autoverkeer en de dure brandstofprijzen”, besluit Van Malderen.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio