Francis Stijnen legt eed af als burgemeester van Turnhout

Francis Stijnen legt eed af als burgemeester van Turnhout

Francis Stijnen legt eed af als burgemeester van Turnhout

Print
Turnhout - Francis Stijnen werd donderdagmiddag door de Antwerpse gouverneur Cathy Berx beëdigd als burgemeester van Turnhout. Stijnen neemt de sjerp over van Marcel Hendrickx, die sinds 1995 de burgervader van Turnhout is.

Op 1 september wordt Stijnen 49 jaar. Vanaf die dag is hij ook de burgemeester van Turnhout. Stijnen is al 16 jaar gemeenteraadslid, waarvan 12 jaar schepen.

Zijn opvolger als schepen, Katrien Vandepoel zal onderwijs, communicatie en buurt- en wijkwerking behartigen binnen het schepencollege.

In zijn nieuwe functie is Stijnen bevoegd voor veiligheid, politie en brandweer, maar ook preventie, toerisme en citymarketing, public-relations en internationale betrekkingen, markten en foren, personeelsbeleid en interne organisatie, subsidiewerving en stedenbeleid.

Maandag liep de schouwburg van de ­Warande nog bijna vol voor de afscheidsviering van burgemeester Marcel Hendrickx.

Stijnen

Stijnen is een geboren en getogen Turnhoutenaar. Hij groeide op in de buurt van het Begijnhof. Stijnen haalde in 1981 zijn diploma van licentiaat in de moderne geschiedenis en zijn aggregaat voor het onderwijs aan de Katholieke Universiteit van Leuven. Tussen 1981 en 1983 volgde hij nog studies in de stedenbouw, ruimtelijke ordening en planologie aan het Interfacultair Instituut voor Stedenbouw en Ruimtelijke Ordening van de KU-Leuven.
Hij trouwde in 1984 met Myriam Notelteirs. Zij is CLB-medewerker. Samen met hun twee kinderen Carolien (23) en Daan (21) wonen ze in Zevendonk. Zijn vrouw en hun twee kinderen waren samen met Marcel Hendrickx aanwezig bij de eedaflegging.

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio