Voetbalstadion Tubantia verhuist in Rivierenhof

Het voetbalstadion van VK Tubantia Borgerhout verhuist naar een nieuw stadion aan de westelijke zijde van het Rivierenhof in Deurne. Het is een van de elementen in het Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan (PRUP) voor het provinciaal domein.

Het plan wordt in september voorgelegd aan de provincieraad. Daarna kunnen bezoekers en bewoners hun visie geven. Enkele krachtlijnen uit het PRUP:

> In het zuiden van het park wordt de Schijnvallei in zijn natuurlijke waarde hersteld. “Het gebied is geschikt om te wandelen, te fietsen of te joggen, maar wordt ook gebruikt bij natuureducatieve wandelingen”, zegt Gedeputeerde voor Groendomeinen Jos Geuens (sp.a). > In het Rivierenhof worden de sportterreinen geconcentreerd in het oosten aan de Ruggeveldlaan en in het westen aan de Ring, elk met eigen parkeerterreinen. De verhuizingen vinden de volgende twintig jaar plaats. Het voetbalstadion van Tubantia verhuist naar de westelijke sportzone. De voetbalclub krijgt een nieuw stadion voor duizend bezoekers. > Het voetbalstadion ligt ongelukkig in het hart van het park. Het centrale deel wordt gekenmerkt door het Sterckshof, het kasteel Rivierenhof en het openluchttheater.

“In het PRUP leggen we vast dat er nooit een dak mag komen op het theater.” Het centrale deel is bestemd voor de diverse tuinen, spelactiviteiten (minigolf en petanque) en cultureel erfgoed. “Het blijft mijn stille ambitie om van de Hooftvunderlei een parkweg te maken”, zegt Geuens. “Het zou alleen verkeerstechnisch moeilijk zijn om dit te realiseren.”

Na de goedkeuring in de provincieraad begint het openbaar onderzoek. Bewoners en bezoekers kunnen hun opmerkingen geven tussen oktober en december. “Normaal zouden we in augustus volgend jaar met de uitvoering kunnen beginnen.”

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio