Kempen schakelen in hoogste versnelling

Kempen schakelen in hoogste versnelling

Kempen schakelen in hoogste versnelling

Print
Antwerpen - De schakel staat in de kempen al jaren bekend als een omvangrijke fietshappening die op de laatste zondag van augustus de volledige regio doorkruist. Daar voegt toerisme Antwerpse kempen nu op zaterdag ook een nieuw wandelgebeuren aan toe, naast enkele arrangementen.

De Schakel is de voorbije jaren uitgegroeid tot het grootste fietsfeest van de Kempen. Vanop 34 startplaatsen in de groene streek kunnen liefhebbers van de tweewieler zondag 31 augustus kiezen uit fietslussen van 20 tot 150 kilometer door dit ‘land van buitenpretjes’. De Schakel werkt met de deelgebieden Noord, Zuid en West, die elk hun eigenheid kennen.

Familiegebeuren

Het is in de eerste plaats een waar familiegebeuren. Niet alleen zijn er fietsroutes bij die geschikt zijn voor de kleinste deelnemertjes. Bovendien valt er op elke startlocatie wel iets aparts te beleven. Kinderanimatie, CM-fitheidstesten, een bezoek aan unieke monumenten, proeven van streeklekkernijen of vanop een terrasje genieten van muzikaal vertier, het wordt weer lastig om niet overal lekker lang te blijven hangen.

Wandelschakel

Moet De Schakel zijn populariteit al lang niet meer bewijzen, dan moet de nieuwe happening Wandelschakel op de voorafgaande zaterdag 30 augustus nog van nul beginnen. Hierbij slaat Toerisme Antwerpse Kempen de handen in elkaar met natuurvereniging Natuurpunt. In de oude landloperskolonie in Wortel-Hoogstraten, de Brechtse Heide in Brecht of ‘het mooiste dorp van de provincie’ Kasterlee kan je dan prachtige tochten over verschillende afstanden maken.

Actief weekend

Waarom er geen actief weekend in het Kempense groen maken? Toerisme Antwerpse Kempen tekende enkele Schakelarrangementen uit. Je wandelt op zaterdag en fietst op zondag, terwijl je de nacht overbrugt in een hotel, gastenkamer, vakantiewoning of stacaravan.

www.schakel.be

www.antwerpsekempen.be

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio