Speelplein krijgt geen vaste stek

De Dendermondse speelpleinwerking De Speelplaneet vierde afgelopen weekend haar tiende werkingsjaar. Hoewel het feest uitbundig gevierd werd met een jeugddag, verliep het toch een beetje in mineur. Na een decennium wacht de werking nog steeds op een eigen terrein.

Vol verwachting keken de monitoren van De Speelplaneet zaterdag uit naar een verlossend antwoord van jeugdschepen Marius Meremans (N-VA). Die had in het begin van de vakantie meer nieuws beloofd over een eigen speelterrein voor de vereniging. Maar de gedreven monitoren kwamen van een kale reis thuis. Meer dan een herhaling van wat de schepen eerder al had gezegd en het benadrukken van zijn steun, kregen ze niet te horen.

“We zijn natuurlijk blij met die steun, zoals de monitorenvergoeding, de busdiensten en de tent, maar dat neemt niet weg dat we al tien jaar telkens van hot naar her moeten verhuizen”, stelt voorzitter Thomas Van Damme. “Soms hebben we het gevoel meer bezig te zijn met het verslepen van materiaal en herinrichten, dan met de eigenlijke speelpleinwerking. Dat is erg demotiverend.”

Speeldernis

Het beloofde terrein aan de Galeidestraat blijkt nu niet bruikbaar wegens ruimtelijke en budgettaire redenen. De schepen zou de mogelijkheid van een project aan de sporthal van Sint-Gillis-Dendermonde en een aan de terreinen van Chiro Bobo aan het Wastijnepark onderzoeken, maar voorlopig wil hij hierover niets kwijt.

“We vrezen dat als de pleinen teveel functies naast die van speelterrein krijgen, het onrealiseerbaar zou kunnen worden”, meent oud-voorzitter Toon Moonen. “Er zijn tal van voorbeelden waar natuur en speelterrein perfect gecombineerd worden. Zoveel hoeft dat niet te kosten en zo'n speeldernis, een combinatie van speelplein en wildernis, zou mogelijk zijn aan de Galeidestraat. Maar zoals het er nu uitziet, hebben we over tien jaar nog geen plein.”

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio