Van Duin terug met Dik Voormekaar Show

André van Duin is terug van (veel te lang) weggeweest op de Nederlandse publieke omroep. De rossige komiek tekende na twintig jaar afwezigheid een driejarig contract bij de TROS en gaat een aantal nieuwe programma’s maken, waaronder de ‘Dik Voormekaar Show’.

wverhaert

André van Duin landt bij de TROS dus weer op het oude nest. De eerste uitzending staat gepland voor februari 2009 op Nederland 1. Op vrijdagavonden zullen bekende typetjes als Ome Joop, meneer De Groot en Harry Nak dus voortaan weer komen voorbijrazen.

Ook het immens populaire ‘Animal Crackers’ keert terug, als onderdeel van de ‘Dik Voormekaar Show’. De eerste beelden uit de dierentuinen zijn naar verluidt al gearriveerd. “Teksten verzinnen om mensen aan het lachen te maken, iets leuker om doen kan ik niet bedenken”, aldus van Duin.

Antwerpen

De koperkleurige komiek staat van 12 tot 16 november voor het eerst in België op de planken. Van Duin komt niet alleen naar de Antwerpse Stadsschouwburg. Het Nederlandse comedy-icoon brengt zijn 58-jarige collega Ron Brandsteder mee, presentator van de legendarische ‘Honeymoon Quiz’.

Samen brengen ze ‘André’s Nieuwe Revue’, een show vol sketches met live orkest en ballet. Na dit najaar richt van Duin het vizier resoluut op tv-werk.

Concentreren

“Mijn comeback op de planken bewaar ik misschien wel voor mijn tachtigste levensjaar”, verrast van Duin. “Momenteel ben ik weer helemaal smoor op de televisiecamera. Vroeger combineerde ik alles: televisie- en radiowerk, theater... Dat wil ik niet meer."

"Op mijn leeftijd (van Duin is 61, red.) moet je je goed concentreren op wat je doet. Televisie brengt veel meer werk met zich mee dan theater, want het moet steeds weer nieuw zijn”, besluit van Duin.