Roland Duchâtelet verkoopt aandelen STVV aan vriendin

Roland Duchâtelet verkoopt aandelen STVV aan vriendin

Roland Duchâtelet verkoopt aandelen STVV aan vriendin

Print
Marieke Höfte koopt de aandelen van voetbalclub Sint-Truiden over van haar partner, Roland Duchâtelet. Duchâtelet blijft voorzitter, maar verliest zijn hoofdaandeel in de club.

"Volgens het nieuwe gemeentedecreet is het niet mogelijk dat iemand die deel uitmaakt van een gemeentebestuur overeenkomsten sluit met de betrokken stad of gemeente", vertelt Roland Duchâtelet.

"Dit verbod geldt ook voor de familieleden van raadsleden en voor vennootschappen waarin hij of zij een belangrijke aandeelhouder is. Ik was tot nu toe eerste schepen van de stad én hoofdaandeelhouder in de NV STVV, waardoor de stad geen overeenkomsten meer kon sluiten met STVV."

Voor Roland Duchâtelet betekent dit dat hij, ofwel uit zijn stedelijke functies moest treden, of de NV STVV diende te verkopen. "Niet eenvoudig, maar ik heb een oplossing gevonden. Ik verkoop mijn aandelen in STVV aan mijn vriendin, Marieke Höfte."

Höfte

Marieke Höfte werd in 1957 geboren in het Nederlandse Sittard. Ze studeerde Moraalwetenschappen en volgde een speciale licentie Marketing. De moeder van 2 dochters stond sinds 1997 mee aan de wieg van Vivant, waarvoor zij de marketing verzorgde. Ze kwam op met de gemeenteraadsverkiezingen in Antwerpen en het district Deurne in 2006. Höfte werkte als projectontwikkelaar en voordien in de marketingafdelingen van De Tijd, het –vroegere- Alken-Maes en Cegos Makrotest.

MEER VOETBALNIEUWS