152.000 toeschouwers bezochten recordeditie van Pukkelpop

152.000 toeschouwers bezochten recordeditie van Pukkelpop

152.000 toeschouwers bezochten recordeditie van Pukkelpop

Print
152.000. Dat is het officiële bezoekersaantal van Pukkelpop 2008. Een record: nooit eerder kwamen zoveel festivalgangers opdagen. Ook tijdens de laatste dag was het druk met 50.000 betalenden. De gemoedelijke sfeer bleef ondanks die massa drie dagen lang optimaal.

Sfeer is grote winnaar op recordeditie

Qua publieksopkomst blijft vrijdag echter de uitschieter, toen Metallica een pak dagjesmensen lokte. Naast Metallica zorgde ook het uitstekende weer en een vrije dag voor extra bezoekers. Nochtans waren er twijfels op voorhand: behalve Metallica stonden er immers géén echte headliners op de affiche.

“Klopt,” zegt Chokri Mahassine. “Maar de jongeren geloven in het concept Pukkelpop. Veel podia, veel verschillende stijlen, animatie en dancetenten die hun eigen publiek aantrekken...” Het niet-muzikale cultuuraanbod zal worden uitgebreid, liet de organisator nog weten en de data voor volgend jaar heeft hij al vastgelegd op 20, 21 en 22 augustus.

Dus niet opnieuw in het weekend van Onze-Lieve-Vrouw-Hemelvaart? “We zijn afhankelijk van het internationale veld: andere festivals en het aanbod. We kunnen op dat vlak niet altijd onze eigen goesting doen.”

Knuffelfestival

Qua sfeer was Pukkelpop 2008 zonder twijfel een echte topper. De Hasseltse politiecommissaris Francis Balaes nam het woord “knuffelfestival” - en gelukkig niet knuffelrock - in de mond omdat ondanks het vele volk, toch alles heel relaxt verliep. Die uitstekende sfeer won het uiteindelijk ook van de muziek, die wat meer wauw-momenten had mogen opleveren.

MEEST RECENT