Trucker rijdt al halve eeuw met vrachtwagen en denkt niet aan stoppen

Trucker rijdt al halve eeuw met vrachtwagen en denkt niet aan stoppen

Trucker rijdt al halve eeuw met vrachtwagen en denkt niet aan stoppen

Print
Afgelopen zaterdag vierde Vital Mees uit Herk-de-Stad zijn zeventigste verjaardag. Op zich niet zo bijzonder, ware het niet dat hij nog steeds werkt als vrachtwagenbestuurder.

Vital heeft 53 jaar ervaring als vrachtwagenchauffeur: “Mijn ouders hadden een gemengd landbouwbedrijf. Toen ik zeventien was, bestuurde ik al de tractor. Toen mijn ouders het bedrijf verkochten, ben ik vrachtwagenchauffeur geworden. Een tijdje heb ik met een touringcar rondgereden, maar dan ben ik terug aan de slag gegaan als camioneur. Ik reed liever met de vrachtwagen, want ik heb gaandeweg de mentaliteit van de jeugd zien achteruitgaan. Vroeger was een uitstap naar de zoo van Antwerpen een heuse belevenis. Nu lachen ze daarmee.

Pas op, er waren er ook goede tussen. Onlangs stond hier een beer van een vent met vier hazen voor mij. Ik bedankte vriendelijk, want ik kende hem niet. Bleek dat ik hem vroeger met de schoolbus vervoerd had en hij wou me daarvoor bedanken. Dat doet natuurlijk deugd.

Neus

Op vijftig jaar tijd heeft Vital de vrachtwagen zien evolueren. “Nu rijden we rond in het grootste comfort. Dat was in mijn tijd anders. Vroeger hadden ook alle vrachtwagens die typische neus. Dat zie je nog nauwelijks. Het gaf karakter aan de camion. Ik was zo blij toen mijn baas onlangs zo’n model kocht.”

Vital denkt nog niet aan stoppen: “Ik heb twintig jaar als zelfstandige gewerkt en twintig jaar als arbeider. Daardoor heb ik maar een klein pensioen, dus moet ik halftijds werken om de eindjes aan elkaar te knopen. Ik denk nog niet aan stoppen, want ik doe mijn job graag.” Zaakvoerder Dirk Thijs springt bij: “Vital moeten ze klonen. Zulke mannen maken ze vandaag niet meer."

Nu in het nieuws