Racing Genk en Germinal Beerschot verdelen de punten

Racing Genk en Germinal Beerschot verdelen de punten

Racing Genk en Germinal Beerschot verdelen de punten

Print
De langverwachte ouverture van het seizoen werd een afknapper voor Genk en een meevaller voor de Antwerpenaren. Een onhoudbare Barda toverde voor de rust, maar kon slechts één keer scoren. Racing ging na rust steeds onzorgvuldiger voetballen en wiegde zichzelf in slaap. Een vluchtschot van Pieter-Jan Monteyne zorgde voor het 1-1 eindresultaat.

Een jarige Genk-trainer Ronny Van Geneugden verkoos bij de competitiestart de ervaring en grinta van Toth boven de jeugd van Daeseleire om de geblesseerde aanvoerder Cornelis te vervangen als rechtsachter. De kapiteinsband verhuisde naar de arm van Wim De Decker, die centraal op het middenveld met Tözser de lijnen uitzette. Precies in de zone waar de bezoekers het felst gehandicapt waren door het ontbreken van Né, Ederson en Haroun. Cruz, Wamfor, Fadiga bevolkten daardoor het middenveld van de Antwerpenaren.

Barda

Barda zorgde voor het eerste wapenfeit, maar zijn knal spatte boven een kansloze Steppe op de deklat uiteen. Het begin van een weergaloos avondje Barda. Na balverlies van Lembi en een mooie assist van Tözser, stifte de Israëliër de bal even na het kwartier op de verste paal. Maar nog geen minuut later stond de verdiende 1-0 op het bord. Weer Barda wandelde op z’n dooie gemak door het hart van de Antwerps defensie en vond nu het zijnetje wel. Om op het half uur bijna een tweede keer toe te slaan. Nu knalde de Genkse topschutter na een subtiele dubbelpass met Nemec een half metertje naast.

Germinal Beerschot kon daar weinig tot niets tegen inbrengen maar ook de Genkse motor stokte vrij vlug. Te veel slechte passes en ongelukkige controles haalden de nijd uit de acties, vooral nieuwkomer Pudil heeft duidelijk de goede vorm nog niet te pakken.

Vandenbergh

Harm Van Veldhoven moest reageren tijdens de rust, hij wierp zoals verwacht ex-Genkenaar Kevin Vandenbergh in de strijd voor een bleke Dosunmu. De bezoekers dreigden meteen op hoekschop, Verhulst reageerde attent op een retrootje van Lembi.

Zo kabbelde de wedstrijd veel te rustig verder, waardoor GB'ers een puntje roken. En pakten. Een afgeweerde vrije trap van Fadiga werd door Pieter-Jan Monteyne in één keer perfect op de linkerslof genomen (1-1).

GENK: Verhulst, Toth, Caillet, Joao Carlos, Tiago, Bosnjak, De Decker, Tözser, Pudil, Barda, Nemec.

GERMINAL BEERSCHOT: Steppe, M. Monteyne, Van Dooren, Lembi, P-J. Monteyne, Cruz, Wamfor, Fadiga, King, Dosunmu, Malki.

Vervangingen: 46’ Dosunmu door Vandenbergh, 74’ Tözser door Vrancken, 83’ King door Peeters, 84’ Toth door Soetaers, 91’ Malki door Munyaneza.

Doelpunten: 19’ Barda 1-0, 75’ P-J. Monteyne 1-1.

Gele kaarten: Tiago (protest), Caillet (trekfout), Fadiga (protest), Malki (duwfout) Cruz (onsportief gedrag), De Decker (trekfout).

Scheidsrechter: Luc Wouters.

Toeschouwers: 20.709.

MEER VOETBALNIEUWS