Cipiers nacht in cel na vechtpartij met politie

Cipiers nacht in cel na vechtpartij met politie

Cipiers nacht in cel na vechtpartij met politie

Print
Twee cipiers - 34 en 36 jaar oud - van de gevangenis in Hasselt hebben afgelopen weekend zelf een nachtje in een cel gezeten. Ze sloegen een politieman arbeidsongeschikt tijdens een nachtje stappen in Bilzen. Het parket van Tongeren noemt dergelijk gedrag ontoelaatbaar. De cipiers, die in Bilzen wonen, verschenen voor de onderzoeksrechter in Tongeren.

“De cipiers hebben de politie recht op het gezicht geslagen. Zulke mensen horen zelf achter tralies”, zegt de magistraat van het parket van Tongeren. De twee Bilzenaren handelden onder invloed van alcohol. De dertigers uit Bilzen waren op stap tijdens het evenement Terras Bilzen. Zondagochtend stonden ze aan de automatenshop in de Kloosterstraat. Een meisje dat voorbijwandelde, kreeg allerlei seksuele opmerkingen toegeroepen.

Het meisje was niet opgezet met de ongepaste opmerkingen. “Net op dat moment komt een politiepatouille te voet voorbij”, zegt zonechef Dirk Claes van de lokale politie Bilzen-Hoeselt-Riemst. “Het meisje vertelde dat ze werd lastig gevallen. Onze politiemensen rennen naar de verdachten en vragen de identiteitskaarten voor een controle.

Een van de mannen weigerde dit. Daarop hebben de mannen overwacht uitgehaald naar onze politie-inspecteur.” De cipier sloeg de inspecteur in het gezicht en op het hoofd. De politieman kreeg meerdere vuistslagen. Hij kan minstens een week niet werken.

Daarop heeft het verdachte duo het op een lopen gezet. Een bijgeroepen politieploeg kon de verdachten oppakken. Opnieuw gedroegen de mannen zich weerspannig. Ze zijn een nacht opgesloten in de politiecel.

Schorsing

Het parket van Tongeren tilt zwaar aan de opzettelijke slagen en de weerspannigheid van de cipers. Gisteren verschenen ze voor de onderzoeksrechter van Tongeren. Die liet de mannen weer naar huis gaan onder voorwaarden. Een van de dertigers woont in Bilzencentrum, de ander in Beverst. De politie moest eerder ook al eens tussenbeide komen voor moeilijkheden met een van hen. De Bilzenaren werken in de gevangenis van Hasselt. Naar alle verwachting worden de mannen geschorst zolang het onderzoek duurt.

.

Nu in het nieuws