"Wij reanimeren geen 70-plussers meer"

Wij reanimeren geen 70-plussers meer

"Wij reanimeren geen 70-plussers meer"

Print
Bewoners van twee rusthuizen in Nederland (Amersfoort) hebben geschokt gereageerd op een brief die ze van de directie hebben gekregen. In die brief staat koudweg vermeld dat 70-plussers niet meer worden gereanimeerd.

De directie van de rusthuizen beweert dat reanimatie bij 70-plussers zo schadelijk is, dat het de levenskwaliteit ernstig kan verminderen. Het gasthuis reanimeert alleen nog maar als iemand schriftelijk aangeeft dat te willen.

Opruimmentaliteit

Bewoners en familieleden reageren furieus:"Dit lijkt wel een opruimmentaliteit," aldus de dochter van een 85-jarige bewoonster of "Hoe weet het personeel zo vlug of mijn moeder gereanimeerd wil worden? Het verloop onder het personeel is bovendien ontzettend groot." Ook de Nederlandse Hartstichting spreekt zijn afkeer uit en vindt het ‘belachelijk’ een leeftijdsgrens te stellen aan reanimatie. Arts Ank Van Drenth:"Uit recent onderzoek blijkt dat 89 procent van de overlevenden na reanimatie nog zelfstandig kan functioneren. Zelfs mensen van boven de 70 jaar."

,
Nu in het nieuws