Hockeyploeg verliest na dubieuze arbitrage

Hockeyploeg verliest na dubieuze arbitrage

Hockeyploeg verliest na dubieuze arbitrage

Print
De Belgische hockeyers hebben hun partij tegen Zuid-Korea verloren (3-1). De vierde wedstrijd werd ontsierd door de controversiële beslissingen van de scheidsrechters. Ons land maakt enkel nog kans om 9de te worden van de wereld.

Nochtans begon de partij uitstekend voor de Belgische hockeyers. Voor de rust konden ze zelfs op voorsprong komen dankzij een doelpunt van Jérôme Dekeyser. Hij scoorde in de twintigste minuut.

Iets voor de koffie scoorde diezelfde Dekeyser zijn tweede doelpunt van de partij, maar de goal werd door de arbiter, na het bekijken van de wedstrijdbeelden, afgewezen. Onterecht, volgens heel wat waarnemers.

Bal met voet aangeraakt

In de 46ste minuut oordeelde de scheidsrechter alweer in het voordeel van Zuid-Korea. Een Aziaat raakte de bal met de voet en nadien kon Hyo Sik You binnentikken en voor de gelijkmaker zorgen. De scheids keurde het doelpunt vanwege het voetincident niet af.

Na die twee scheidsrechterlijke dwalingen belandden de Belgen in een dipje. Zuid-Korea kon daarvan profiteren en zette uiteindelijk de 3-1 op het scorebord (Jang Jong Hyun op strafcorner en You Hyo Sik een minuut later).

Drie nederlagen

De Belgen hebben in Peking drie nederlagen opgelopen (Spanje, Nieuw-Zeeland en Zuid-Korea). Het gelijkspel tegen Duitsland leverde hen één punt op in groep A.

Dinsdag spelen de Belgen tegen China om de vijfde plaats in de groep A. Die geeft recht op het duel om de negende plaats in Peking.

Meer sportnieuws