Gent stap dichter bij UEFA cup na nipte zege tegen Kalmar: 2-1

Gent stap dichter bij UEFA cup na nipte zege tegen Kalmar: 2-1

Gent stap dichter bij UEFA cup na nipte zege tegen Kalmar: 2-1

Print
AA Gent heeft in de laatste voorronde van de UEFA cup met 2-1 gewonnen van het Zweedse Kalmar. De terugwedstrijd wordt over twee weken in Zweden gespeeld. De winnaar plaatst zich voor de eerste ronde van de UEFA Cup.

Gent had het niet onder de markt voor rust met de vinnige Zweden. De wedstrijd was nauwelijks op gang getrapt of de Zweden dreigden al een eerste keer via Larsson en de Zweedse topschutter Ingelsten trof met een hard schot de paal.

Maar ook Gent kreeg kansen tegen Kalmar, dat zich duidelijk focuste op de nul houden. Ruiz trapte na geharrewar de bal nipt naast, een schot van Thijs ging voorlangs.

Thijs

AA Gent kwam het best uit de kleedkamers. De wissel van de onzichtbare N'For bracht beterschap. Thijs nam een voorzet van Ruiz knap op de schoen maar de bal ging net over. Wat later had de Limburger meer geluk. Op een hoekschop kopte hij de 1-0 tegen de netten. Een verdiende voorsprong.

Gent zakte terug en slikte tot ergernis van trainer Preud'Homme nog een domme tegengoal. Jorgacevic kwam te ver uit, Ingelsten trapte van kortbij binnen. De ingevallen Azofeifa bezorgde vier minuten later Gent toch nog een goede uitgangspositie toen hij met links de bal mooi in het verste hoekje dropte.

Bekijk de interviews na afloop:
- (Bernd Thijs)
- (Michel Preud'homme)

Scheidsrechter: Deaconu (Roe).
AA GENT: Jorgacevic, Duarte, Smoje, Suler, Thompson, Thijs, Maric (79' Azofeifa), Rosales, Ruiz, N'For (55' Olufade), Foley.
KALMAR FF: Wasta, Sorin, Lindberg, Eklund, Rydström, Larsson (78' Sobralense), Ingelsten, D. Elm (78' Dauda), Rosengren, V. Elm, R. Elm.
Doelpunten: 61' Thijs 1-0, 80' Ingelsten 1-1, 85' Azofeifa 2-1.
Gele kaart: Ingelsten.

Meer voetbalnieuws