Zusjes Williams blazen de aftocht in Peking

Na Roger Federer zijn ook de zusjes Serena en Venus Williams uitgeschakeld in het olympisch tennistornooi. Serena verloor in drie sets van de Russische Elena Demientieva. Venus verloor van de Chinese Na Li met 7-5, 7-5.

Serena won de eerste set met 6-3 tegen Dementieva, maar sloeg in de tweede en vooral de derde set teveel directe fouten. De Russische, berucht om haar slechte service, sloeg slechts 4 dubbele fouten en speelde heel solide. Gevolg: ze won met 3-6, 6-4 en 6-3.

Thuispubliek

Venus moest het onderspit delven tegen de Chinese Na Li, die luid gesteund werd door het thuispubliek. Wat Venus ook probeerde, Li had er een antwoord op. Tegen het einde van elke set slaagde de Chinese de service van de Amerikaanse te breaken. Gevolg: tweemaal 7-5 en exit Venus.

In de halve finale mag Demientieva het opnemen tegen haar landgenote Vera Zvonareva. Die won haar wedstrijd tegen Bammer met 6-3, 3-6 en 6-3. Na Li neemt het op tegen de winnares van de match tussen Jankovic en Safina.

De zusjes Williams zitten wel nog in het dubbelspel. Daarin versloegen ze het Japanse duo Morita/Sugiyama met 7-5 en 6-2. Ze komen in de halve finales uit tegen de Russische Zvonareva en Vesnina.

Meer sportnieuws