Schoenen Cleo sluit deuren

Print
Herentals - Schoenenwinkel Cleo, een van de bekendste handelszaken op de Grote Markt in Herentals, is over de kop gegaan. Volgens de curator hebben de aanhoudende werkzaamheden in en rond Herentals mee tot het faillissement geleid.

Na 33 jaar gooit Schoenen Cleo op de Grote Markt de handdoek in de ring. De zaakvoerster van de modieuze schoenenwinkel legde de boeken neer, waarna de rechtbank van koophandel in Turnhout dinsdag het faillissement heeft uitgesproken.

Werkzaamheden

Cleo was nog geopend tijdens de laatste solden, maar van een nieuwe collectie was nadien geen sprake meer.
”De zaakvoerster had gehoopt op een overname, maar dat is niet gelukt. Een resterende winkelbediende was al aan haar opzegperiode begonnen”, zegt meester Hilde Van Dijck, curator van het failliete Cleo.

”Volgens de zaakvoerster zijn de problemen mee veroorzaakt door de aanhoudende werkzaamheden in en rond Herentals: eerst op de Grote Markt zelf en nu aan het kruispunt van Prima Lux. De mensen zoeken meer en meer hun toevlucht naar andere winkels of steden. Ik heb dezelfde opmerkingen ook bij andere handelaars in de stad al gehoord.”

Vaste waarde

De schoenenzaak was jarenlang een van de vaste waarden in de Herentalse stadskern. In juni gaf de naburige schoenenwinkel Jazzmataz, voor een jonger publiek, er al de brui aan.

Cleo was ook erg bekend in de mediawereld. Verschillende tv-gezichten bij VTM en VT4 kochten hun schoenen bij Cleo in Herentals.

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio