Shoppingcenter Wijnegem wil nieuwe boekenpiramide bouwen

Shoppingcenter Wijnegem wil nieuwe boekenpiramide bouwen

Shoppingcenter Wijnegem wil nieuwe boekenpiramide bouwen

Print
Wijnegem - Het Wijnegem Shopping Center wordt vijftien jaar en wil dat vieren met de bouw van een nieuwe reuzengrote boekenpiramide. U kan uw steentje bijdragen als u van 16 augustus tot en met 8 september uw oude boeken binnenbrengt. In ruil krijgt u een waardebon. In 2004, toen de vorige piramide werd gebouwd, vonden 103 ton boeken hun weg naar het shoppingcenter. "Dit record moet sneuvelen", roepen de organisatoren.

Waardebon

Per kilo boeken ontvangen de bezoekers een waardebon van 0,20 euro, hiermee kunnen ze in de boekhandels van het Wijnegem Shopping Center nieuwe boeken kopen uit een speciale selectie titels. Rijk zal je er niet van worden. Elke persoon mag maximum honderd kilogram boeken inleveren. Al de verzamzelde boeken worden dan in de centrale koepel opgestapeld. Peter Van Gucht zal dan op 8 september op de hopelijk heel grote piramide kruipen om een punt te zetten achter de actie.

Goede doel

Oxfam-Solidariteit krijgt de opbrengst van de boeken die nog verkocht kunnen worden. De mooiste boeken gaan naar de nieuwe tweedehandsbookshop van Antwerpen, die begin september aan de Sint-Jacobsmarkt 84 wordt geopend. De opbrengst gaat naar de solidariteitsprojecten in Zuid en Noord.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio