Op schattenjacht met gratis pendelbus

Op schattenjacht met gratis pendelbus

Op schattenjacht met gratis pendelbus

Print
Antwerpen - Antwerpen verandert nu zaterdag bij vollemaan opnieuw in de stad van de nocturnes. Het thema van deze Museumnacht is Ongekende schatten. Vergeten topstukken worden voor het voetlicht gehaald, net als de kunstparels die iedereen over het hoofd ziet Ook vertrekken die tot nu toe niet toegelaten waren voor het publiek, worden opengesteld.

Met de gratis pendelbussen van Gazet van Antwerpen staan de locaties met elkaar in verbinding. Raadpleeg hier het volledige traject!

Wij gingen al even op schattenjacht voor een voorsmaakje.

Quizen, cava en oesters in Muhka

Het Museum voor Hedendaagse Kunst haalde het Tv-Quizdekor van Guillaume Bijl vanonder het stof vandaan. De transformatie-installatie is bedoeld als ironische reactie op de hedendaagse wereld. Een quizdecor vraagt natuurlijk om een quiz, daarom zal er om 20.30u een speciale live-editie van De drie wijzen plaatsvinden.

Maar Muhka serveert tijdens Museumnacht ook eetbare kostbaarheden want er staat de bezoekers op het dakterras een cava- en oesterbar, en warm buffet te wachten. Je kan er ook de tijdelijke tentoonstellingen Fantasy, interventie door Koen van den Broek en Die Lucky Bush, een project door Imogen Stidworthy, bezoeken.

Muhka, Leuvenstraat 32,
03-260.99.99, www.muhka.be

Zeldzaam zilver in Etnografisch museum

Gouden wapens uit Indonesië, haartooi in koraal en turkoois uit Tibet, gouden sieraden uit Turkmenistan... Het Etnografisch Museum stalt zaterdagnacht zeldzame juwelen en andere schatten uit om te schitteren in het maanlicht.

Die voorwerpen, maar ook vele stukken uit de vaste collectie ,zijn vaak met spannende en mysterieuze verhalen omgeven die je tijdens de doorlopende rondleidingen te horen krijgt. Daarmee werp je een blik op het leven van verschillende volkeren uit alle delen van de wereld en de geschiedenis.

Etnografisch Museum, Suikerrui 19,
03-220.86.00, www.etnografischmuseum.be

Grootmeesters bezongen in KMSKA

Het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten laat zijn vertrekken vullen met muziek over de grootmeesters en hunwerk. Om 19.30 uur speelt DeirdreTimp De Koekjesdoos,een voorstelling voor kinderen van 10 tot 12 jaarwaarin ze van alles onthult over Rubens en zijn trawanten.

Deze voorstelling vindt uiteraard plaats in de Rubenszaal. In de Wouterzaal speelt Het Jokke Schreurs Trio nummers uit hun nieuwste albumDe Strijkster voor het gelijknamige schilderij van RikWouters, en wekt met hun muziek dezelfde sfeer op als Wouters’ werk. Het trio speelt vanaf 21u tot sluitingstijd.

KMSKA, Leopold De Waelplaats,
03-238.78.09, www.kmska.be

Welke musea doen nog mee?

AMVC Letterenhuis (Minderbroederstraat 22), het Maagdenhuismuseum (Lange Gasthuisstraat), het Rubenshuis (Wapper 9-11), het Diamantmuseum (Koningin Astridplein 19- 23, het Fotomuseum (Waalsekaai 47), MAS-Scheepvaartmuseum (Steenplein), Museum Mayer Van Den Bergh (Lange Gasthuistraat 19), Museum Platin-Moretus (Vrijdagmarkt 22), Het Vleeshuis (Vleeshouwersstraat 38), het Rockoxhuis (Keizerstraat 12)

Praktische weetjes

WANNEER
Nu zaterdag,16 augustus, tussen 19u en 1u.

TICKETS
Met een ticket van 6 euro krijg je toegang tot alle musea. De tickets zijn te koop aan allemuseumkassa’s. Wie jonger is dan 19 kan gratis binnen.

PENDELBUSSEN
Gazet van Antwerpen zet een gratis pendeldienst in. Vanaf 19u pendelt een bus elk kwartier tussen de volgende musea: Museum voor Schone Kunsten, MuHKA,(hoekWapenstraat en Waalsekaai), Grote Markt/Suikerrui, het Letterenhuis, het Rubenshuis , het Diamantmuseum. Raadpleeg hier het volledige traject!

INFO
tel: 03-232.01.03
Voor het volledige programma en een plan kan je terecht op www.museumnacht.be

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio