Buurtprotest tegen plannen dancing Motel

Print
Antwerpen - Loungebar Motel in de Luikstraat wil uitbreiden, en daar maken de buurtbewoners zich zorgen om. Want Motel wil zijn bar ombouwen tot een ’restaurant met dansgelegenheid’ dat openblijft tot 7u ’s ochtends.

Loungebar Motel in de Luikstraat 7 is gesloten, maar voor het venster hangt de grote affiche van de milieuvergunningsaanvraag. Buurtbewoners Koen Calliauw en Tim D’Haese mobiliseren de hele straat om bezwaar aan te tekenen.

Veel appartementen

“Want de Luikstraat maakt deel uit van een woonzone”, zegt Calliauw. “Er zijn sociale appartementen waar vooral alleenstaanden wonen, maar ook dure flats met gezinnen met kinderen. Een perfecte mix van mensen.” Maar horeca is er op het Zuid ook altijd geweest.

“Er waren al cafés en restaurants voor ik er woonde”, geeft Tim D’Haese toe. “Maar in de Luikstraat zijn er de voorbije vijf jaar wel érg veel bijgekomen: Stereo Sushi en zijn Bilbao-bar, La Suite, News Café en Motel natuurlijk.”

Geluid en geschiet

“En die zorgen voor overlast”, vindt Calliauw. “Vechtpartijen, luidruchtige ruzies, vandalisme, keiharde muziek uit de auto’s. En een paar weken geleden werd er zelfs geschoten in de straat.”

Het is niet de eerste keer dat er wordt geprobeerd om in de Luikstraat een dancing te openen. In 2004 vroegen de uitbaters van het ’ligrestaurant’ Onstage - waar nu Motel is gevestigd - al een vergunning voor een dancing aan. Ze vingen bot bij het stadsbestuur en gingen kort daarna failliet.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio