Autowrak met wielklem staat er al vier maanden

Autowrak met wielklem staat er al vier maanden

Autowrak met wielklem staat er al vier maanden

Print
Antwerpen - Al vier maanden ontsiert een autowrak waar een wielklem werd opgezet de Lange Leemstraat. De winkeliers vinden het onaanvaardbaar. ”De parkeerwachters steken elke dag een parkeerboete achter de ruitenwisser, maar verder gebeurt er niets.”

De Mazda met Pools kenteken is niet meer dan een wrak. ”Het is een schande”, zegt een winkelierster. ”Het aantal parkeerplaatsen is schaars in de straat. Het is dan ook onaanvaardbaar dat een wrak zo’n plaats inneemt en onze klanten niet kunnen parkeren. We namen al contact op met verschillende instanties, maar niemand kon ons helpen.”

Nog niet getakeld

Liliane Deltour is de echtgenote van de kapper in de kapperszaak Enzo. Zij belde al enkele malen met de politie. ”Ik kreeg de belofte dat het werd onderzocht”, zegt ze. ”De politie wist niet waarom de wagen nog niet werd getakeld. Dat is intussen al twee maanden geleden. Ondertussen staan de banden plat. De klanten spreken mijn echtgenoot hier geregeld over aan. Het is niet leuk om zo’n wagen voor de deur te hebben.”

Open Vld-gemeenteraadslid Claude Marinower vindt deze situatie onaanvaardbaar. “Dagelijks komen door de Lange Leemstraat verschillende politiepatrouilles”, zegt Marinower. “Zij zien toch ook dat deze wagen hier al zo lang staat. Het is dan ook onbegrijpelijk dat niemand iets doet.”

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio