105 Belgen stierven deze zomer op buitenlandse vakantie

105 Belgen stierven deze zomer op buitenlandse vakantie

105 Belgen stierven deze zomer op buitenlandse vakantie

Print
Het aantal overleden Belgen tijdens hun zomerreis is dit jaar opvallend gestegen. Maar liefst 105 landgenoten kwamen tijdens hun vakantie in het buitenland om het leven. Dat blijkt uit de cijfers van de intermutualistische bijstandsorganisatie Eurocross.

De vergelijking met de zomer van 2007 is frappant. Er vielen deze zomermaanden maar liefst 30 procent meer landgenoten te betreuren dan in dezelfde periode vorig jaar. De grote meerderheid (70 procent) van de overleden Belgen waren op reis in Europese vakantiebestemmingen. Frankrijk, Spanje en Italië zijn de koplopers.

Eurocross verzorgde daarnaast assistentie aan 8.000 Belgische vakantiegangers. Eurocross gaf bijstand aan mensen met gezondheidsproblemen, die verwondingen opliepen of betrokken raakten bij een ongeval. Vaak ging het om maag-darmproblemen en hartklachten, maar ook om breuken en kwetsuren.

Terwijl het aantal tussenkomsten van Eurocross niet zoveel verschilt met dat van 2007 is wel het aantal ernstige gevallen toegenomen. Zo waren er dit jaar tot nu toe 15 procent meer medische repatriëringen dan vorig jaar. 550 landgenoten werden deze zomer door Eurocross terug naar België vervoerd.

Nu in het nieuws