Dronken Michel Daerden jaagt Nalbandian de gordijnen in

Dronken Michel Daerden jaagt Nalbandian de gordijnen in

Dronken Michel Daerden jaagt Nalbandian de gordijnen in

Print
PS-politicus Michel Daerden heeft zijn naam van 'gezellige' dronkaard nog eens alle eer aangedaan. De minister van Sport van de Franse Gemeenschap bracht een opgemerkt en luidruchtig bezoek aan onder meer het tennis en het hockey op de Olympische Spelen.

Toptennisser David Nalbandian zal zich mogelijk nog wel even Michel Daerden herinneren, maar dat zal geen al te positieve herinnering zijn. De dronken politicus zong en lalde tussen de spelletjes van de dubbelwedstrijd van Rochus en Darcis tegen Nalbandian en Cañas door, tot grote ergernis van de Argentijnse tennisser.

Toen het echt de spuigaten uitliep riep hij de Waalse politicus toe: "Hé daar, jij kent duidelijk de regels van het tennis niet".

Ernstig drankprobleem

De Vlaamse tegenhanger van Daerden op de ministerpost van Sport Bert Anciaux zegt onomwonden dat zijn collega met een ernstig drankprobleem worstelt. Anciaux voegt er aan toe dat Daerden lang niet de enige Belgische politicus is die regelmatig te diep in het glas kijkt. Anciaux noemt dit een sluimerend probleem dat te vaak gebanaliseerd wordt.

Intussen heeft de woordvoerder van Daerden al laten weten dat "de minister onmogelijk in de kennelijke staat kan geweest zijn waarin hij is beschreven".

Ook voor RTL gaf hij een interview in beschonken toestand:

Nu in het nieuws