Op verkenning in het noordelijkste puntje van het Grenspark!

Op verkenning in het noordelijkste puntje van het Grenspark!

Op verkenning in het noordelijkste puntje van het Grenspark!

Print
Kalmthout - Zondag 17 augustus spreken we af, net over de grens, om 10 uur aan manege De Wolf in Huybergen. De ruime parking van de manege is gelegen in de Staartsestraat 55 (M op kaartje). Dit wordt een wandeling doorheen een gebied dat we op de kaart terugvinden als "Staartse Duinen".

Bij het horen van deze naam ga je misschien wel denken aan het verste punt van de Kalmthoutse Heide. Dat is inderdaad ook zo! Maar om de naam te verklaren moeten we even terug in de tijd.

In oude documenten vinden we rond 1656 de vermelding van "Den Stert van het Clooster". Hiermee werd het klooster van de Wilhelmieten bedoeld in Huybergen. Het klooster beschikte in die tijd over een aantal boerderijen in deze regio. De abdij van Tongerlo had daar in de buurt eveneens eigendommen en er waren zeer geregeld conflicten met de buren! De twee kloosters ruzieden eeuwenlang over de grenslijn van hun eigendommen.

Wil je graag meer weten?

Jan Ingelbrecht begeleidt deze wandeling door de "Staartse duinen". Zeker een aanrader! Iedereen is van harte welkom! De wandeling duurt 2 à 3 uur, deelname gratis en inschrijven is niet nodig!

Onze "Wandelkalender 2008" en nog veel meer informatie kan je hier vinden.

Organisatie: "Natuurgidsen regio Kalmthout"
Info en auteur: Vander Sypt Chris 03 666 48 03 - chrisvandersypt@skynet.be

Dit artikel werd geschreven door een burger en kadert in het project 'Burgerjournalistiek'. Wil je ook graag artikeltjes schrijven? Lees dan het artikel over dit project.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio