Pieter van den Hoogenband zet punt achter carrière

Pieter van den Hoogenband zet punt achter carrière

Pieter van den Hoogenband zet punt achter carrière

Print
Drievoudig olympisch kampioen Pieter van den Hoogenband zet een punt achter zijn carrière. De Nederlander slaagde er vannacht niet in zijn droom waar te maken en drie maal op rij olympisch goud te halen op de 100 meter vrije slag.

Van den Hoogenband had alles gezet op de 100 meter vrij, maar moest zich tevreden stellen met een vijfde plaats. Hij zwom een razend sterke tweede 50 meter, want was bij het keerpunt pas achtste. Hij kwam amper acht honderdsten tekort voor een medaille en koelde zijn woede op een zwemplankje en een schoen.

"Waardeloze sportman"

"Ik zou een waardeloze sportman zijn als ik hier met een glimlach zou rondlopen," sprak van den Hoogenband na afloop, "maar ik heb alles uit mijn mogelijkheden gehaald. Mijn onderrug is versleten en daardoor mis ik explosiviteit bij de start en het keerpunt."

Van den Hoogenband benadrukte wel dat hij nog wel "heel hard kan zwemmen". Hij zwom op de 100 meter vrij sneller dan ooit tevoren. En na een knuffel van Bernard sprak hij: "Dat deed me wel iets. En dan denk ik ook: nu moet hij over vier jaar nog eens winnen, en er dan over acht jaar nóg eens staan om te voelen wat ik nu voel", aldus de Nederlander.

MEER SPORTNIEUWS