Grootste vrouw ter wereld (2m31) overleden

Grootste vrouw ter wereld (2m31) overleden

Grootste vrouw ter wereld (2m31) overleden

Print
De grootste vrouw ter wereld is donderdagochtend overleden. De Amerikaanse vrouw Sandy Allen was maar liefst 2 meter 31 groot. Allen werd 53 jaar.

Allen stierf in een verzorgingstehuis in Shelbyville. Heel toevallig verblijft daar ook de oudste persoon ter wereld, de 115-jarige Edna Parker.

De doodsoorzaak van Sandy Allen is voorlopig nog onduidelijk. Allen kampte de laatste maanden met allerhande kwaaltjes, gaande van diabetes en ademhalingsproblemen over falende nieren tot een steeds weerkerende bloedinfectie.

Een tumor op de hypofyse van Allen zou aan de oorzaak liggen van haar ongeremde groei. Die zorgde er voor dat er continu groeihormoon werd geproduceerd.

Tijdens haar leven besloot Allen haar lengte aan te wenden om in scholen te praten over begrip voor mensen die anders zijn.

Met haar lengte van 2 meter 31 stond Allen officieel in het Guinnes Book of World Records vermeld als grootste vrouw ter wereld. Sommigen beweren echter dat er in China een vrouw leeft die met 2 meter 40 nog langer is dan Allen.

Nu in het nieuws