Verdiende thuiszege van Antwerp na vroege goal van Setti

Verdiende thuiszege van Antwerp na vroege goal van Setti

Verdiende thuiszege van Antwerp na vroege goal van Setti

Print
Antwerp begon aan de competitie met een verdiende thuiszege tegen een zwak Eupen. Een vroeg doelpunt van Setti kreeg lange tijd geen vervolg, maar in de slotfase zorgden invaller Kenmogne en kapitein Pivaljevic, vanop de strafschopstip, nog voor overtuigende 3-0 cijfers op het scorebord.

Antwerp kon zich geen betere start van de wedstrijd dromen. Er waren nog geen tien minuten weggetikt toen de Eupense doelman Wins onder een hoekschop van Pivaljevic doorging en Setti aan de tweede paal ongehinderd kon binnentikken. Kort voordien had Carratta met een schot vanop de zestien meter nipt het doelkader gemist.

Afwachtende start

De ideale openingszet van de Great Old kreeg in de eerste helft nauwelijks een vervolg. Antwerp combineerde bij momenten wel vrij aardig en had het meeste balbezit, maar het speelde te traag om de bezoekers echt in de problemen te brengen. Eupen nam weinig initiatief en probeerde het met lange ballen richting Monbongo, maar gevaar voor Ristovic en de Antwerpdefensie leverde dat aanvankelijk niet op. Met de rust in zicht stak Eupen nadrukkelijker de neus aan het venster en Antwerp kwam goed weg toen Ristovic Molnar nog net van de gelijkmaker kon houden. Pivaljevic speelde Lukanovic goed aan, maar de Zweedse spits miste zijn controle.

Antwerp blijft gevaarlijkst

De eerste minuut na de rust bracht bijna succes voor Antwerp. Lukanovic kopte een voorzet van De Vriese in de handen van Wins. Eupen probeerde het tempo op te voeren, maar gevaar leverde dat niet op. Het was integendeel Antwerp dat kansen kreeg. Kenmogne verving Lukanovic en hij was meteen gevaarlijk. De Kameroener trapte de voorzet van De Vriese echter vanuit een kansrijke positie onbegrijpelijk ver naast. Tien minuten voor tijd had Kenmogne meer succes toen hij een voorzet van De Vriese binnenkopte. Pivaljevic legde met een strafschop, toegekend na handspel, de eindcijfers vast.

Alle uitslagen van speeldag 1 in tweede klasse:

Olympic Charleroi - Ronse 0-3
Hamme - Lierse 1-2
Club Luik - Deinze 0-0
Namen - Tienen 1-2
Waasland - Virton 2-0
O-H Leuven - Sint-Truiden 1-3
Oostende - Doornik 3-3
Brussels - Beveren 1-0
Antwerp - Eupen 3-0
Meer voetbalnieuws