Belgen trekken massaal naar de zon in de winter

Belgen trekken massaal naar de zon in de winter

Belgen trekken massaal naar de zon in de winter

Print
Het vliegverkeer vanop Zaventem mag dan de afgelopen dagen bijzonder chaotisch zijn verlopen, de Belg boekt nu al massaal wintervakanties. Want wie nu een reis vastlegt geniet tot tien procent korting. Ongeveer het bedrag dat wintervakanties duurder zijn geworden in vergelijking met vorig jaar.

Terwijl veel mensen nog op zomervakantie moeten vertrekken, liggen in de reisbureaus de winterbrochures klaar en worden nu al massaal wintervakanties geboekt.

“Het is een trend dat mensen almaar vroeger boeken. Dit jaar is het extra interessant om er op tijd bij te zijn want winterreizen zijn 5 tot 10% duurder geworden. Wie nu boekt geniet een korting tot 10% zodat de prijsstijging gecompenseerd wordt. Vooral voor gezinnen met kinderen is dat meegenomen”, zegt Pierre Fivet van Thomas Cook, dat samen met Jetair goed is voor 85% van de markt.

Vooral Jordanië, Egypte en de Caraïben zijn in trek. Slecht nieuws is er voor wie met krokus met vakantie gaat. Een weekje skiën of een strandvakantie in de zon kan tot de helft meer kosten in vergelijking met een jaar geleden, toen de krokusvakantie bij ons buiten het seizoen viel.

Nu in het nieuws