Barcadère krijgt status terug

Aan de jaren van leegstand en verkommering van het voormalige restaurant-taverne Barcadère aan de Scheldeboord in Hemiksem komt een einde. Michel Kleinjans van C&M projectontwikkeling wil er zes ruime eengezinswoningen realiseren.

Onlangs werd gestart met het verwijderen van bomen, struiken en het overwoekerende onkruid. Maar voorlopig is het nog even wachten op de bouwvergunning. Het schepencollege heeft de aanvraag geweigerd zodat de aannemer de plannen moet aanpassen.“Het gaat niet om onoverkomelijke problemen. Enerzijds is de bouwdiepte een beetje groter dan de normen voorschrijven. Anderzijds ligt een aantal parkeerplaatsen in groengebied. Daarom kunnen we dit stedenbouwkundig niet goedkeuren”, zegt schepen van Ruimtelijke Ordening Luc Bouckaert (CD&V/N-VA).

Verbaasd

De ontwikkelaar hoopt snel te kunnen beginnen. “De weigering heeft me verbaasd. Alles was vooraf besproken. Aangezien de gevel als dorpsgezicht is beschermd, werd ook met Monumenten en Landschappen overlegd. Ook voor die instantie was alles oké. Ik zou het project graag tegen eind 2009 klaar hebben De vijftig meter lange beschermde gevel moet in ere worden hersteld: de Barcadère moet zijn status van weleer terugkrijgen.”, zegt Kleinjans.

Terras

Destijds was de Barcedère een geliefkoosde stek voor dagjestoeristen die het veer namen, om er te verpozen onder de grote bomen van het terras. Dat terras wordt nu de voortuin van de woningen, de inkom komt aan de achterkant te liggen. De woningen worden allen zo’n 200m² en krijgen drie tot vier slaapkamers. “Kostprijzen zijn niet bekend. Ik maak het project eerst volledig af en begin dan pas te verkopen. In mijn omgeving heb ik alvast enige interesse vernomen”, besluit Michel Kleinjans.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio