’t Gekkootje slaagt in missie

’t Gekkootje slaagt in missie

’t Gekkootje slaagt in missie

Ekeren - ’t Gekkootje is een nieuw speelpleininitiatief van Kindervreugd. Er is plaats voor dertig kinderen tussen 4 en 10 jaar die er kunnen spelen tussen 9u en 17u. Het speelpleintje is tijdens de vakantie gevestigd in de lokalen van de Zonnepinkers, Oorderseweg 83, naast het Schindebad.

Kinderopvang vinden in de vakantie is voor veel ouders niet gemakkelijk. Beschikbare plaatsen lijken niet dik bezaaid. Liesbeth (19) is jobstudente en wordt geholpen door twee vrijwilligers: Annick (17) en Britt (17). Op de vraag of er nog plaats is in ’t Gekkootje antwoordt ze positief. “We zijn niet helemaal volzet. In augustus hebben we minder kinderen dan in juli. Er zijn maar enkele dagen waarop we geen plaats meer hebben.” De beschikbare plaatsen op de andere dagen zijn miniem.

’t Gekkootje is een proefproject van de stad Antwerpen. Na de vakantie wordt er geëvalueerd en wordt er bekeken of deze opvang wel nodig is. Francis vindt het hier in ieder geval heel leuk, vooral de spelletjes dan. Zijn kleine zus Femke zegt niet veel, maar het enthousiasme waarmee ze de opdrachten van een zelfgemaakt ganzenbord uitvoert, spreekt boekdelen. Kilian dan weer vindt het maar wat fijn dat hij zelf zijn muziek mag meebrengen.

De kinderen zijn het er in ieder geval over eens: ’t Gekkootje is geslaagd en mag zeker blijven.

GrBo

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio