”Ze was de oma van de buurt”

Hoboken - Op het pleintje op de hoek van de Achturendagstraat en de Drogedokstraat in Hoboken komt een gedenksteen voor Theresia Hungens. Buren willen zo een eerbetoon brengen aan de dame die in de wijk Moretusburg door iedereen graag gezien werd.

Theresia Hungens uit de Achturendagstraat overleed in januari op 82-jarige leeftijd. ”Het was een heel lieve mevrouw. We missen haar allemaal heel erg”, getuigt Karin Zimmerman uit de Drogedokstraat. Samen met een buurvrouw en de twee dochters van Theresia nam ze het initiatief om een gedenksteen voor de opmerkelijke vrouw te plaatsen.

Door iedereen geliefd

”Theresia was door iedereen geliefd. Je kon langskomen wanneer je wou, voor een klapke, voor een woordje van troost, voor hulp. Ze wist altijd wel raad. Ze kon ook ongelooflijk vertellen. Iedereen hing dan aan haar lippen. Theresia werd geboren in Duitsland, maar verloor erg jong haar ouders. Ze moest naar een tehuis en kwam na haar huwelijk met Leopold Bollen in Hoboken terecht. Daarover kon ze uren vertellen.”

Ook als er nieuwe buren waren, was Theresia er als de kippen bij om hen welkom te heten. ”Wij kwamen hier zes jaar geleden wonen en ze kwam meteen naar ons toe. Zo is een hechte band ontstaan. Theresia heeft ervoor gezorgd dat het pleintje op de hoek van de Achturendagstraat en de Drogedokstraat een ontmoetingsplaats werd."

Blijvend eerbetoon

In de buurt werd een collecte gehouden en het districtscollege gaf de toestemming voor de gedenksteen. ”In plaats van bloemen en kransen wilden we het geld anders besteden. Theresia verdient een blijvend eerbetoon”, zegt Karin Zimmerman.
De gedenksteen van een meter hoog wordt een soort rots. Daarop komt een plaat met de naam van de overledene, haar foto en een spreuk.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio