Huysentruyt wordt FoodJ

De keuken van Kasteel Bisschoppenhof heeft een nieuwe chef. Tv-kok Piet Huysentruyt heeft het er sinds deze week voor het zeggen en zet er zijn gerechten op de kaart.

Tot voor een paar weken was vooral acteur Peter Van Asbroeck het bekende gezicht van het restaurant. Hij zette er zijn schouders onder een project dat werklozen opleidde tot topchefs. De VDAB zette de samenwerking stop waardoor Van Asbroeck nu even een stap opzijzet.

“Maar FoodJ is meer dan het opleidingsproject alleen”, verduidelijkt Gino Laureyssen van FoodJ. “We zijn in de eerste plaats een restaurant waarvan Piet Huysentruyt nu de dagelijkse leiding op zich neemt en de menukaart vorm geeft.”

Los van commotie

De beslissing om Huysentruyt voor het restaurant aan te trekken werd volgens de organisatie al een paar maanden geleden genomen en staat los van de commotie rond het tewerkstellingsproject. De opnames van zijn dagelijkse kookprogramma op vtm, De perfecte keuken, worden er al een hele tijd ingeblikt en Huysentruyt gaf er ook al kooklessen.

Maar wie hoopt hem nu bij elk diner in Deurne aan het werk te zien, kan van een kale reis terugkomen. “Ik ga niet meer fulltime in de potten roeren. Ik leid nu vooral een nieuwe, onbekende chef (Kevin Vanderhofstat, red.) op. Nadien gaat hij onder mijn toezicht aan de slag.”

www.foodj.be, 03-292.52.52

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio