Millenniumviering bereikt orgelpunt

Millenniumviering bereikt orgelpunt

Millenniumviering bereikt orgelpunt

Sint-Katelijne-Waver - Al maanden wordt er bijna elke week wel ergens gefeest om het duizendjarig bestaan van Waver te vieren. Maar dit weekend wordt het écht menens. Het driedaags Waverwoudfestival op het Sint-Michielsdomein moet het hoogtepunt van het feestjaar worden. De organisatoren zijn klaar om duizenden bezoekers te verwelkomen.

Vrijdag wordt de dag van de jongeren. Er is een programma uitgewerkt dat op hun lijf geschreven is. ’s Namiddags zijn er de spectaculaire Waverwoudgames, een eigen vertaling van de wereldberoemde Schotse Highlandgames. Vanaf 18u start het festival Wavertopya. Tot middernacht spelen er verschillende muziekgroepjes.

Zaterdag is er Waverretro, met om 14u de blaaskapel Old-Timers en later het Blasorchester Marmagen. Vanaf 19u start een reeks groepen tijdens Waverrock. Op zondag komen een reeks volksdansgroepen voor ambiance zorgen vanaf 13.30u. Er zijn ook straattheater, vuurspuwers en kinderanimatie. Vanaf 20u start Waverfolk, een grootfolkbal met dansinitiatie en muziek.

Uniek gebeuren

“We hebben voor een divers programma gekozen, dus iedereen kan er zijn gading in vinden. De inwoners van onze gemeente zouden dit feest eigenlijk niet mogen missen, het wordt een uniek gebeuren. We hopen dat er ook mensen uit de buurgemeenten een kijkje komen nemen. Er zijn al heel wat dingen gebeurd en er gaan nog veel vieringen zijn voor ons jubileum, maar dit wordt het hoogtepunt”, zegt cultuurschepen Eric Janssens (CD&V).

Cultuurfunctionaris Eddy Van Leuven hoopt enkele duizenden mensen warm te maken om naar het Sint-Michielsdomein af te zakken. “Het is lang geleden dat er nog zoiets groots in onze gemeente heeft plaatsgevonden. Hopelijk slaat het aan en zakken de mensen massaal af naar de feestsite. We hopen dat de weergoden ons gunstig gezind gaan zijn”, aldus Eddy Van Leuven.

Het volledige programma met gedetailleerde informatie kan u raadplegen op de website van 1000 jaar Waver.
www.1000jaarwaver.be

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio