OVAM onderzoekt vervuiling in Statiestraat

Hemiksem - In de Statiestraat in Hemiksem heeft OVAM, de Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij, de voorbije twee dagen een onderzoek uitgevoerd. Het gaat om een historische vervuiling.

Ter hoogte van het appartementsblok dat begint aan het nummer 146 voerde een firma in opdracht van OVAM boringen uit. Ook voor de deur van en bij enkele naburige bewoners werden graafwerkzaamheden uitgevoerd.

Oriënterend

“Eerder had een van de eigenaars een oriënterend bodemonderzoek laten uitvoeren. Daarbij werd een verontreiniging vastgesteld. De boringen dienen nu om na te gaan hoe ernstig de vervuiling is, in hoeverre ze zich heeft verspreid en of er een sanering nodig is. Om daarover uitsluitsel te geven, is het nog te vroeg”, zegt Eddy De Wulf van OVAM.

“De verontreiniging dateert alleszins uit een ver verleden. Tot de jaren zeventig stond er op de plaats van het appartementsblok een fabriekje van smeerolie. Omdat het om een historische vervuiling gaat, hebben de bewoners het statuut van onschuldig eigenaar gekregen. De kosten zullen dus niet op hen worden verhaald”, aldus Eddy De Wulf.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio