Stadspark Papenhof krijgt grote opknapbeurt

Stadspark Papenhof krijgt grote opknapbeurt

Stadspark Papenhof krijgt grote opknapbeurt

Print
Mechelen - In Mechelen trekt het stadsbestuur een kwart miljoen euro uit om het Papenhof op te knappen, een stadsparkje in de wijk Nekkerspoel. De grachten liggen vol rommel en zullen worden uitgebaggerd. Er komt een pompsysteem waardoor er het hele jaar water in de grachten zal staan. De wandelpaden krijgen een schoonmaakbeurt en de zitbanken van het park worden vernieuwd.

Vorige zomer nodigden leden van de wijkraad de pers uit om de toestand van het Papenhofke aan te klagen. “Het valt niet te ontkennen dat er iets moest gebeuren. Vooral de waterlopen in het park liggen vol met rommel en afgebroken takken”, zegt Geypen. “Maar bijvoorbeeld ook de zitbanken zijn compleet verouderd en bij regen staat de omgeving van het pleintje vol plassen.”

Dertig dagen

Een aannemer krijgt nu dertig dagen de tijd om daarin verandering te brengen. In een eerste fase laat de stad de grachten van het Papenhofke uitbaggeren. “Dat is de duurste kost. Het afvoeren van het slib kost ons ongeveer 90.000 euro”, weet de schepen. Om ervoor te zorgen dat er voortaan heel het jaar door water in de grachten staat, investeert Mechelen in een pompsysteem.

“Dat plaatsen wij achteraan in het park. Op de bodem laten we kleimatten leggen”, zegt Greet Geypen. Ook alle groene zones worden volledig hersteld. “Waar nodig zaait de aannemer nieuw gras of snoeit hij de beplanting. Tegelijk worden de wandelpanden onder handen genomen. De laatste fase omvat de vernieuwing van al het meubilair in het park. Ik ben ervan overtuigd dat de mensen uit de buurt blij zullen zijn met het resultaat”, aldus de schepen.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio