Basketbalclub stelt streekbier voor op bierfeesten

Basketbalclub stelt streekbier voor op bierfeesten

Basketbalclub stelt streekbier voor op bierfeesten

Laakdal - Op het verkeersvrije dorpsplein van Veerle (Laakdal) vindt op 15, 16 en 17 augustus de twintigste editie van de Bierfeesten plaats. Voor dit jubileum pakken de organisatoren uit met een nieuw bier: Nen Twintig.

Echt dorpsfeest

De bierfeesten zijn de voorbije twintig jaar uitgegroeid tot een groot dorpsfeest waar bierliefhebbers van heinde en verre graag neerstrijken. “We zijn begonnen met een klein biertentje op de markt met een honderdtal terrasstoelen en een handvol medewerkers. Het moest onze basketbalclub een financieel duwtje in de rug geven”, begint Rudi Daems zijn verhaal.

“Vandaag hebben we plaats voor zevenhonderd bezoekers en zijn de bierfeesten uitgegroeid tot een echt dorpsfeest. Met de rommelmarkt op zondag heeft het feest nog iets extra gekregen. Ons land heeft een rijke biercultuur en we willen de mensen overtuigen om eens iets anders te drinken dan een Stella.”

Blond bier

Op de bierkaart prijken onder andere twintig blonde bieren, twintig donkere bieren en twintig vatbieren. En als blikvanger op deze twintigste editie stellen de organisatoren een nieuw bier voor: Nen Twintig. “Het is een fris zomers blondje met zeven procent alcohol en het is licht hoppig”, licht Daems toe.

“Een amateurbrouwer uit Geel heeft het gemaakt en ik heb een beetje geassisteerd. Ik heb bij de Westelse amateurbrouwers Vereniging Amateur Wijn-en biermakers (VAW) een cursus bierbrouwen gevolgd. Jo Helsen uit Veerle heeft de flesjes manueel gezuiverd en dorpsgenoot Vic Huysmans ontwierp het etiket. We hebben vijfhonderd flesjes van 33 centiliter.”

Het volledige programma vind je terug op de website:
bierfeesten.bbclaakdal.be

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio