Delegatie bezoekt zusterstad in Niger

Mol - Vier Mollenaars zijn woensdag vertrokken naar Kara Kara in Niger. De delegatie zal er onder andere informatie verstrekken omtrent een nieuw gezondheidsproject.

De Molse schepen van ontwikkelingssamenwerking Rit Kerstens (Open Vld) verblijft van 13 tot 28 augustus samen met drie leden van het Kara Karacomité in Niger.

De reis stond oorspronkelijk gepland in februari van dit jaar, maar kon toen door de onstabiele toestand in het Afrikaanse land niet doorgaan. Ondertussen zijn de gemoederen bedaard en kon de Molse delegatie toch nog vertrekken.

Drie opdrachten

Het team kreeg drie belangrijke opdrachten mee. Allereerst moet de officiële verzusteringsakte ondertekend worden. Daarnaast wordt heel wat aandacht besteed aan de projecten die al opgestart werden.

De Molse groep zal gesprekken voeren met plaatselijke vrouwengroepen en moestuinen bezoeken die ondersteund worden door de Kempense gemeente. Als laatste taak gaat het team polshoogte nemen van de toestand van de gezondheidszorg en bekijken waar Mol kan helpen om het niveau op te krikken.

De delegatie brengt na thuiskomst uitgebreid verslag uit van de reis aan het gemeentebestuur en de inwoners van Mol.

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio