Henco breidt weer uit

Henco breidt weer uit

Henco breidt weer uit

Herentals - Henco gaat tegen begin 2010 het ­aantal productie­lijnen voor zijn buizen voor vloer­verwarming en radiatoren en ­fittings voor ­kranen op­drijven van acht naar ­dertien. Het ­Herentalse ­bedrijf kan zo de ­volgende jaren ­dertig tot vijftig extra ­personeelsleden aannemen.

Spectaculair zicht gisteren bij ­Henco in Herentals: een enorme kraan liet er de ketels voor de transformatoren van de nieuwe bestralingsbunker door het dak ­zakken. De ingebruikname van een ­tweede bestralingsbunker en de ­uitbreiding van de productieruimte naar de vroegere ­bedrijfsgebouwen van Drisag in de ­Toekomstlaan laten Henco toe weer nieuwe productielijnen te bouwen.

Henco behoort sinds april dit jaar tot de Nederlandse groep Aalberts, Europa’s grootste fabrikant van fittings die gebruikt worden in kranen en ­radiatoren. De bedrijfs­leiding bleef in handen van de familie Hendrickx, met de broers Eddy en Willy aan het roer, samen met ­commercieel directeur Wim Verhoeven..

Bouwwoede in Rusland

De overname belet Aalberts duidelijk niet om in Henco te investeren. “In zo’n ­bestralingsbunker wordt de structuur van onze buizen versterkt”, zegt bestuurs­directeur Eddy Hendrickx. “Tot op heden moesten we een deel van onze productie in Duitsland laten bestralen, maar met de ingebruikname van een tweede bunker, kunnen we nu alles zelf doen”.

Henco breidt ook uit: het bedrijf neemt straks de voormalige productiehallen van meubelfabrikant Drisag in gebruik om er nieuwe productielijnen te installeren. Dat alles moet de productie opdrijven van 120 miljoen lopende meter buizen per jaar tot 200 miljoen lopende meter. Ter ­vergelijking: in 2002 produceerde Henco 60 miljoen meter.

“We doen het erg goed”, reageert Eddy Hendrickx. “Het merendeel van onze productie (80 procent) gaat naar landen van het voormalige Oostblok. Je kan je niet voorstellen welke bouwwoede er heerst in Moskou. We kunnen amper bijhouden met leveren.” Bij Henco ­werken 250 mensen.

www.henco.be
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio