Olen verwelkomt volksdansfestival

Olen - Olen zomert krijgt er een kindje bij. Donderdag 14 augustus vanaf 18u vindt een eerste gratis volksdansfestival plaats op het pleintje voor het gemeentehuis.

In het verleden werden al enkele pogingen ondernomen om het volksdansen te introduceren in Olen. ”We hebben de koe bij de horens gevat”, zegt mede-organisator Tom Peeters. ”Op 14 augustus presenteren we vijf internationale groepen uit ­Slovakijke, Frankrijk, Griekenland, Borneo en Vlaanderen zelf. In totaal zullen 120 dansers en muzikanten op de dansvloer staan.”
”Als locatie voor dit eerste festival werd het plein voor het gemeentehuis gekozen. Dat ligt centraal en moet voldoende ruimte bieden om de bezoekers op te vangen.”

”We werken verder in het kader van Olen zomert”, vervolgt mede-organisator Witje Mertens. “We willen de bezoekers daarbij kwaliteit aanbieden zonder dat ze toegangsgeld moeten betalen. De groepen zelf zijn van een hoogstaand niveau. Allemaal worden ze door een live-orkest begeleid.”

Voor deze eerste uitgave mikken Witje Mertens en Tom Peeters op vijfhonderd bezoekers. De organisatie is in handen van de Olense middenstand.
Meer info: 0496-52.66.40

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio