Tuinen baden in muziek

Kasterlee - Het concept van de Muzikale Tuinen in het Lichtaartse ­Achterlee (Kasterlee) kende drie jaar geleden zo’n ­succes dat een tweede editie niet kon uitblijven. Vier gezinnen zetten op 30 augustus hun fraaie tuin open voor evenveel ­concerterende gezelschappen. Het publiek wandelt van het ene naar het andere optreden.

De Muzikale Tuinen ontstonden drie jaar geleden in Lichtaart en kenden de voorbije twee jaar een vervolg in ­Herentals. Zaterdag 30 augustus is het weer de beurt aan het gehucht ­Achterlee.

“Elders bestond al het concept van optredens bij mensen thuis in de huiskamer. Omdat dit qua ruimte toch wat krap is, bedachten we de formule van optredens in privétuinen. Zo ontstonden drie jaar geleden de Muzikale Tuinen”, legt iniatiefnemer Eddy Gielis uit.

Gratis concert

In de tuinen krijgen de wandelaars optredens voorgeschoteld van accordeonvereniging De ­Vrolijke ­Vrienden, het originele Antwerps ­Hakkebord-­Ensemble, biebop van Matt Heyman Birdband en folk van Galley Head. De tocht eindigt weer bij In Den Perenboom, waar rockband Nuts om 18u een afsluitend gratis concert geeft.

“We willen de mensen met zoveel mogelijk muziekgenres laten kennismaken. We mikken op driehonderd deelnemers, meer is praktisch ook niet haalbaar. Het zou mooi zijn als Muzikale Tuinen kunnen uitgroeien tot een gebeuren dat in verscheidene wijken in Lichtaart wordt georganiseerd”, zegt Eddy Gielis.

Praktisch

Geïnteresseerden schrijven best vooraf in, omdat het aantal plaatsen beperkt is. Deelname aan de Muzikale Tuinen kost 10 euro. De opbrengst gaat naar het ­opvangcentrum voor vogels en wilde dieren in Herenthout.
Wandelaars vertrekken in vier groepen om 13.30u aan café In Den Perenboom in Achterlee, om dan een voor een de deelnemende tuinen aan te doen.

Meer info: eddy.gielis1@telenet.be
of: 014-55.55.10, 0478-67.50.41

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio