Inbreker houdt vast aan getuigenverhaal tegen speurders

Merksplas - De vermoedelijke inbreker van het Reisbureau Noorderkempen in ­Merksplas houdt zijn versie van de feiten vol. Hij verklaarde maandagochtend tegenover de zaakvoerder dat hij zelf een getuige was van de inbraak. Tegenover de speurders herhaalt hij dat verhaal.

Zaakvoerder Jef Van Dun betrapte maandag rond 3u nagenoeg op heterdaad een man na een inbraak in zijn twee handelszaken ­Reisbureau Noorderkempen en Textielhuis Van Dun. De man vertelde kalm dat hij zelf had gezien hoe twee inbrekers waren gevlucht. Hij liet wat persoonlijke gegevens achter –valse, bleek later- en wandelde weg.

Voldoende gegevens

“Ik heb zo’n tien minuten met hem staan praten”, zegt Jef Van Dun. “Toch viel het nadien tegen om een beschrijving te geven. Ik wist nog details zoals een tattoo van een schorpioen in zijn hals, maar kon bijvoorbeeld niet vertellen welke broek hij droeg.”

Het was voldoende om de speurders van de politiezone Noorderkempen naar een 33-jarige man uit Merksplas te leiden. Tijdens zijn verhoor herhaalde de verdachte zijn zogenaamde getuigeverhaal.
Hoewel de politie ervan overtuigd is dat hij zelf de inbraak heeft gepleegd, moest ze hem na contactname met parket laten gaan.

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio