Verstrooide Kompany mist vlucht uit Peking richting Duitsland

Vincent Kompany zal de Belgische voetbalploeg in Peking verlaten, maar toch net iets later dan voorzien. De Congolese Belg, die van Hamburg moet terugkeren naar Europa, miste zijn vlucht omdat hij zijn paspoort was vergeten. Om 17u Belgische tijd neemt hij alsnog het vliegtuig richting Duitsland.

jrosquin

Gisteravond meldde de Belgische voetbalbond dat Kompany de Rode Duivels in Peking zou verlaten. Hamburgcoach Jol wilde zijn speler koste wat het kost terugvorderen, maar de speler zelf verzette zich daartegen. Nadat ook bondspreses François De Keersmaecker de kant van de Duitse club koos, is Kompany toch gezwicht onder de druk.

Akkoord

Vorige week bereikte de Belgische voetbalbond een akkoord met Hamburg dat de centrale verdediger het tornooi na de wedstrijd tegen China zou mogen verlaten. Hamburg Jol wilde zijn speler ook aan die afspraak houden, maar Kompany belde hem persoonlijk om te melden dat hij in Peking wou blijven.

Volgens bondspreses De Keersmaecker kreeg de voetbalbond nu een 'zeer kwade mail' van Hamburg. De Keersmaecker zei dat er een overeenkomst was en dat Hamburg volgens de regels van de FIFA zijn speler kon schorsen voor zowel de wedstrijden met zijn club als die met de Rode Duivels op Peking.

De Keersmaecker sloot zelfs niet uit dat Kompany niet opgesteld zou worden in de wedstrijd tegen Nieuw-Zeeland als hij toch was gebleven. Daarop besliste Kompany om toch maar zijn boeltje te pakken en terug naar zijn club te keren.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio