Honden doen veld FC Heibloem herleven

Hondenclub De Ware Vrienden zat begin juni nog in zak en as nadat een brand haar kantine in Geel-Stelen met de grond had gelijkgemaakt. De rashonden kunnen sinds kort terecht op de voormalige voetbalterreinen van FC Heibloem in het Meerhoutse gehucht Veedijk.

Een verwoestende brand maakte de kantine van hondenclub De Ware Vrienden op Stelensedijk met de grond gelijk. Net toen de club na 25 jaar uitzicht kreeg op een regularisatie in het groene gebied. Er zat voor de hondenliefhebbers niets anders op dan een nieuwe ­locatie te ­huren. Die zoektocht leverde een ­nieuwe stek op in Meerhout-Zittaart.

De honden trainen nu op de voor­malige terreinen van FC Heibloem in de ­Heibloemstraat. “We huren de gronden van een private eigenaar. De Zittaartse duivenbond maakt ook gebruik van de kantine. We willen hen bedanken omdat ze deze ­locatie met ons wilden delen”, vertelt een opgeluchte voorzitter Marc Coomans.

Kampioenschap

“Hier zitten we prachtig. Dankzij de afmetingen van het voetbalterrein kunnen we op zaterdag 1 november het Belgisch kampioenschap voor herdershonden organiseren. Ik raad iedereen aan om eens te komen kijken. In het voorjaar van 2009 organiseren we zelfs een selectiewedstrijd voor het wereldkampoenschap”, kondigt de ­voorzitter aan.

Aan het terrein liggen enkele ­woningen. “We zijn met de buren gaan praten. Die hadden geen problemen met onze komst. Uiteindelijk zitten we vlakbij onze vroegere locatie. Onze club overleefde omdat de groep sterk aan elkaar hangt. We bleven gewoon trainen op het oude terrein, onder een paraplu als het nodig was. Niemand haakte af.”

De Ware Vrienden werkt met ras­honden die uitblinken in de discipline gebruikshondenprogramma. De ­honden doen speur-, gehoorzaamheids- en pakwerk.

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio