Koperdief uit Sint-Gillis-Waas gevat in Melsele

Koperdief uit Sint-Gillis-Waas gevat in Melsele

Koperdief uit Sint-Gillis-Waas gevat in Melsele

Print
Beveren-Waas - Op een industrieterrein van Melsele vatte de politie dinsdagnacht een koperdief uit Sint-Gillis-Waas. Bij het expeditiebedrijf IPTS was de man 14 zakken elektriciteitsdraad gaan stelen. Door de stijging van de koperprijs had het bedrijf zwaar geïnvesteerd in bewaking.

Dirk S. (42) die dinsdag op heterdaad werd betrapt met gestolen elektriciteitsdraad is geen onbekende voor het parket. In zijn woning werd na huiszoeking ook heel wat materieel teruggevonden dat onlangs gestolen werd op het rangeerterrein van NMBS in Antwerpen.

Schaamteloos

Sinds de prijs afgelopen jaar is gestegen, zijn dieven uit op koper. Draden van spoorwegverbindingen worden schaamteloos doorgeknipt en ook afbraakwerven en schroothandelaars moeten dubbel zo hard uitkijken voor een toevallige voorbijganger. “Tot een jaar geleden hadden wij weinig last van inbraken,” zegt Roger De Wit van IPTS in Melsele. Het expeditiebedrijf is gespecialiseerd in de opslag van ferro en non-ferro.

“Een goed jaar geleden kregen we hier ineens een bende over de vloer die er in een paar nachten met 29 ton koper vandoorging. Sinds dat voorval krijgen we hier regelmatig ongewenst nachtelijk bezoek. Ook overdag komen hier vaak mensen onder valse voorwendselen. Zogezegd omdat ze iets willen vragen of afleveren."

Veiligheidsmaatregelen

"Gelukkig hebben we een goede samenwerking met de politie die hier regelmatig patrouilleert en ook soms in de gebouwen de wacht houdt. Als een auto met verdachte nummerplaat in de buurt gesignaleerd wordt, geven we dat direct door. We hebben nu ook elke nacht bewaking van security en camera’s."

"Het is hier stilaan een versterkte burcht geworden, want ook de omheining is afgezet met zware ijzeren platen. Het is een opluchting te ontdekken dat die maatregelen nu hun vruchten beginnen af te werpen en de dieven gevat kunnen worden.”

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio