Belgen verliezen met negen man nipt van Brazilië: 0-1

Belgen verliezen met negen man nipt van Brazilië: 0-1

Belgen verliezen met negen man nipt van Brazilië: 0-1

Print
Negen Belgen hebben met 0-1 verloren van Brazilië. Na een goede eerste helft waarin België meer dan de evenknie van Brazilië was bleef het 0-0. In de tweede helft was Brazilië beter. Tien minuten voor tijd maakte Hernanez de winnende treffer voor de Brazilianen. Ref Al Ghamdi eiste in de slotfase de hoofdrol op met een onbegrijpelijke rode kaart voor Fellaini.

Het tempo lag laag en de Braziliaanse sterren Pato en Ronaldinho zaten goed in de greep van de Belgische verdediging. Rond het halfuur kreeg België de beste kans van de eerste helft. Na knap voorbereidend werk van De Mul belandde de bal via Mirallas in de voeten van Fellaini die net naast trapte.

Braziliaanse druk

Tijdens de rust onderging Brazilie een ware metamorfose. Amper dertig seconden na aanvang van de tweede helft kreeg Pato de tot dan beste kans van Brazilië. Hij kapte zich vrij in de rechthoek en schoot overhoeks naast. Een kwartier lang drukten de goddelijke kanaries de jonge Belgen weg, Bailly hield stand.

Daarna herstelden de Belgen het evenwicht. Martens zette Mirallas schuin voor doel, maar die schoot overhoeks naast. De mee opgerukte Kompany kon even later zijn hoofd net niet plaatsen tegen een corner.

Rood voor Kompany

Met nog twintig minuten op de klok moest België met tien verder na rood voor Kompany die een tweede gele kaart kreeg na een lichte trekfout. De Sart greep meteen in en haalde Mirallas van het veld voor verdediger Simaeys.

Tien minuten voor tijd strafte Hernanez de man-meer situatie af. Hij kapte zich knap vrij voorbij twee Belgische verdedigers en schoot hoog binnen. Pech voor België dat met tien weinig hoop koesterde om nog iets te rapen. Zeker toen Fellaini onterecht van het veld werd gestuurd na een tweede gele kaart.

Scheidsrechter: Al Ghamdi (SAr).
BRAZILIË: Renan, Rafinha, Alex Silva, Breno, Marcelo, Lucas, Hernanez, Diego (85' Ramires), Anderson (74' Thiago Neves), Pato (74' Jo), Ronaldinho.
BELGIË: Bailly, De Roover, Kompany, Vermaelen, Pocognoli, De Mul (83' Vandenborre), Fellaini, Vertonghen, Martens (63' De Smet), Dembele, Mirallas (75' Simaeys).
Doelpunt: 79' Hernanez 0-1.
Gele kaarten: Mirallas, Pocognoli, Hernanez, Anderson, Alex Silva, Breno.
Rode kaarten: 72' Kompany (2x geel), 88' Fellaini (2x geel).

MEEST RECENT