Frituur Hombeek verhuist even naar Mechelse vesten

Het stadsbestuur doet de uitbaters van frituur Kouter in Hombeek (Mechelen) een mooie geste. Omdat het dorp binnenkort openligt, krijgen ze toelating om voor de duur van de werkzaamheden te verhuizen naar het Kardinaal Mercierplein in het centrum.

In Hombeek kent iedereen hen als Lizzy en Chrissy. Maar wellicht al in de loop van september verhuizen Liesbeth Verschueren (28) en Chris De Boeck (41) hun groene kraam tijdelijk naar de Commiezenhuizen aan de Mechelse vesten. In de buurt van hun vertrouwde stek staan namelijk grote rioleringswerkzaamheden op stapel.

Bangelijk nieuws

Chris is zeer blij met de beslissing van het schepencollege om een alternatieve locatie toe te staan. “Dit is echt bangelijk nieuws. Nog geen maand geleden hadden wij een onderhoud met burgemeester Somers en nu is het al in orde. We beseffen dat niet iedereen deze kans krijgt. Anders zouden wij misschien failliet zijn gegaan."

"De werkzaamheden start midden september met het afsluiten van een rijvak. Ik vrees dat veel klanten dan met koude frieten zouden thuiskomen. Begin januari wordt het dorp zelfs helemaal afgesloten. Dan geraak je aan ons kraam alleen nog te voet of met de fiets”, zegt Chris.

Logische maatregel

Volgens waarnemend burgemeester Koen Anciaux (Open Vld) is de maatregel niet meer dan logisch. “Wij hebben deze beslissing genomen tegen het advies van de administratie in. Wij kunnen een jonge zelfstandige toch moeilijk in de steek laten. Die mensen hebben veel geld geïnvesteerd. Stempelen, is ook geen optie. Waar moeten ze dan op terugvallen? Daarom hebben wij beslist om hen tijdelijk een andere locatie te geven”, aldus Anciaux.

Het is niet de eerste keer dat Mechelen uitbaters van een frietkraam uit de nood helpt. “Tijdens de werkzaamheden op de Veemarkt hebben wij de familie Peeters ook een andere standplaats gegeven. Op exact dezelfde locatie waar nu frituur Kouter zal staan”, aldus Anciaux.

MEER OVER

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio