Bakker met flatscreen-tv

Brasschaat - Herman Jansen van bakkerij Manus aan de Bredabaan liet in zijn winkel een grote flatscreen-tv hangen waarop de klanten kunnen volgen wat er in de bakkerij gebeurt. “Zo kan iedereen zien hoe hard hier wordt gewerkt."

Het is uniek in de regio. Terwijl je rustig je beurt afwacht met een gratis kopje espresso in de hand, kan je op het grote tv-toestel de in totaal vijfentwintig voltijdse personeelsleden van bakkerij Manus aan het werk zien. Op de beelden is te zien hoe een deel van het personeel ’s avonds om 21u aan het werk gaat om brood te bakken.

Vernieuwen

Enkele jaren geleden kocht Herman de aanpalende woning om tijdelijk te gebruiken tijdens verbouwingswerkzaamheden. "Heel de boel werd platgegooid, de zaak tijdelijk naar het aanpalende gebouw verhuisd en vervolgens hebben we opnieuw geopend zonder één dag te moeten sluiten. Het was een huzarenstukje. Ik vind het nodig om te blijven vernieuwen. Zo hebben we een zomer- en een winterassortiment. Geregeld houden we een enquête onder onze klanten."

Uitbreiden

Behalve in Brasschaat heeft Manus nog een winkel in Kapellen. Recht tegenover de Promenade verkoopt de bakker daar producten die in Brasschaat worden gebakken. “Die zaak draait steeds beter”, zegt Jansen die intussen 40 jaar is en sinds zijn 24ste in de bakkerswereld zit.
Hij is afkomstig uit Stabroek en kreeg zijn opleiding bij Piva.

www.patisseriemanus.be
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio