Belgische primeur: "motowash"

Belgische primeur: motowash

Belgische primeur: "motowash"

Print
Vanaf volgende week kunnen motorrijders hun voertuig automatisch laten wassen. De Wasstraat te Leuven zorgt hiermee voor een Belgisch primeur.

“Sinds we het bericht op onze webstek plaatsten, krijgen we dagelijks mails en telefoontjes van motorrijders om te vragen wanneer ze kunnen langskomen. En eindelijk is het zover: begin volgende week komt een Duitse firma het toestel plaatsen. Tegen het einde van de week zou het toestel operatief moeten zijn”, zegt medezaakvoerder Stijn Scheys.

De bestuurder rijdt de moto in de cabine en plaatst deze op een soort carrousel. Die begint traag te draaien, terwijl de motorfiets ‘ingeneveld’ wordt. De voorkant krijgt de meeste wasbeurten. Dit gebeurt onder lage druk om de elektronica en lagers niet te beschadigen. Dan volgt de waxbehandeling waardoor het vuil zich minder zal aanhechten. Tot slot blaast een krachtige ventilator de motor droog.

“Het hele proces duurt 7 minuten en kost evenveel euro. Dankzij een recyclagesysteem wordt het waterverbruik beperkt tot slechts vier liter per wasbeurt”, aldus Scheys.

www.dewasstraat.be

.

Nu in het nieuws