Kinderloze vakanties in de lift

Steeds meer mensen boeken een vakantie in hotels waar kinderen niet toegelaten zijn. “De laatste drie jaar neemt de vraag stelselmatig toe”, zegt Florence Bruyère van Jetair. Vooral koppels blijken de rust op te zoeken.

ssimons

“Wilt u een romantisch weekend doorbrengen met zijn tweetjes? Dan is dit het meest geschikte hotel op Mallorca.” Zo staat te lezen op de website van hotel Jardin del Sol. En even verder vinden we waarom: ‘Enkel voor klanten vanaf 14 jaar’. Kinderen niet toegelaten, dus. Dat concept slaat blijkbaar aan. Steeds meer mensen boeken een ‘kinderloze’ vakantie, op zoek naar een spettervrij plekje aan het zwembad en een etentje zonder huilbuien of woede-aanvallen aan de aanliggende tafel.

“Hotels waar kinderen niet toegelaten zijn, bestaan al sinds de jaren negentig in de Caraïben”, zegt Pierre Fivet van Neckermann en Thomas Cook. “Van daar is het fenomeen naar Europa overgewaaid. We hebben nu ook een aantal hotels in onder meer Griekenland en Turkije. En we zien absoluut een stijgende vraag. Daarom pakt Thomas Cook deze winter ook uit met een speciaal logo in de brochure: vakantie zonder kinderen.”

Wellness

“Het zijn vooral koppels die zo’n reizen boeken, maar een leeftijd valt er niet op te plakken”, vervolgt Fivet. “Wat ze gemeen hebben, is dat ze op vakantie geen week tussen de jengelende kinderen willen zitten. Het gaat wel bijna altijd om hotels in de hogere prijsklasse. Vaak zijn ze sterk gericht op wellness.”

Ook Jetair heeft zo’n vijftien hotels voor rustzoekers in de aanbieding. “De laatste drie jaar zit dat type reizen in de lift, dus breiden we het aanbod uit”, vertelt Florence Bruyère, woordvoerder van Jetair.