Minister keurt uitvoering reuzenbrug goed

Geel - Vlaams minister van Ruimtelijke ordening Dirk Van Mechelen (Open Vld) gaf nog net voor zijn vakantie groen licht voor het Ruimtelijk Uitvoeringsplan (RUP) voor het op- en afrittencomplex E313-N19 aan Geel-Punt.

Het uitvoeringsplan vormt een noodzakelijke schakel in de verwezenlijking van twee belangrijke projecten: de nieuwe noord-zuidverbinding met de fly-over (reuzenbrug aan Geel-Punt, red.) en het veiliger maken van de op- en afritten van de E313.

Het goedgekeurde RUP laat een volledig nieuwe weginfrastructuur toe aan Geel-West over een afstand van twee kilometer. Naast de fly-over voor het doorgaand verkeer komen er twee rotondes, waarvan een voor de fietsers.

“Met dit bericht wil Open Vld-Geel ­duidelijk ­maken dat we het project van de noord-zuidverbinding concreet steunen”, zegt Chris Van Hooreweghe, fractieleider van Open Vld-Geel. “De media berichtten in het verleden veel over de tegenstanders van het project, maar over de positieve inbreng van de Open Vld werd nooit gerept.”

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio